ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CALLINICO ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ετικέτες Κρασιού: Κόκκινα Κρασιά
Προσφέρουμε 6 διαφορετικές ετικέτες κόκκινου κρασιού, από ξηρό μέχρι ημίξηρο, ημίγλυκο και γλυκό κρασί, για να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο.

Ημίγλυκο Ερυθρό
Κατηγορία: Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος
Παράγεται από τις ποικιλίες ρομπόλα συράχ και μαυρομόσχατο.
Ζύμωση στους 20oC,σε ανοξείδωτες δεξαμενές κρατώντας όλα τα
αρώματα της ποικιλίας.
Με ευχάριστα αρώματα μπαχαρικών και κόκκινων φρούτων βαθύ ρουμπινί χρώμα και δυνατή επίγευση.
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 393kJ / 94Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 8g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 4,5g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Συνοδεύει πικάντικα πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 14-16 οC
Αλκοόλ 11.5% Vol.
Περιέχει θειώδη

Cartello ΠΓΕ
Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Παράγεται από τις ποικιλίες Αυγουστιάτη και Κατσακούλια σε ορεινούς αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης στη Ζάκυνθο με την κλασική
μέθοδο ερυθράς οινοποίησης
Ερυθρά οινοποίηση σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές στους 20οC
Κόκκινο χρώμα, σύνθετο, από μπαχαρικά και φρούτα που
δένει αρμονικά με την πλούσια γεύση του
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 342kJ / 82Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 3,7g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 0,2g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Συνοδεύει ψητά κρέατα και πικάντικα τυριά
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16-18 οC
Αλκοόλ 12.5% Vol.
Περιέχει θειώδη

Αμπέλου Ραβδί Ερυθρό
Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Η σημασία της ονομασίας:
«Αμπέλου ραβδί» σημαίνει «κλαδί αμπέλου». Οι μάγοι έφτιαχναν τα ραβδιά τους από αυτό το ξύλο. Έτσι, το άγγιγμά του έχει μαγικό αντίκτυπο, όπως και η δοκιμή αυτού του εκλεκτού κρασιού!
Παράγεται από την ποικιλία Αυγουστιάτης που καλλιεργείται στα
ημιορεινά της Ζακύνθου.
Μέθοδος ερυθράς οινοποίησης με παραμονή του καρπού μετά
το διαχωρισμό του από τα βόστρυχα στον οινοποιητή για 8-10 μέρες, έως ότου αποκτήσει όλα τα αρώματα, το χρώμα και τις τανίνες που επιθυμούμε, και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 16-18 μήνες.
Βαθύ κόκκινο χρώμα, λαμπερή όψη, βελούδινη υφή,
αρώματα μούρων και ξηρών καρπών, πλούσιο σώμα και μακρά ξηρά
επίγευση.
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 359kJ / 86Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 3,8g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 0,2g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Συνδυάζεται εξαιρετικά με τοπικά εδέσματα όπως το
Ζακυνθινό ραγού και γεμιστά και επίσης με όλα τα ψητά κρέατα και κίτρινα
τυριά
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16-18 οC
Αλκοόλ 12.5% Vol.
Περιέχει θειώδη

Αυγουστιάτης
Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Παράγεται από την ποικιλία Αυγουστιάτης που καλλιεργείται
μόνο στη Ζάκυνθο.
Παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια από 3 έως 6 μήνες ενώ γίνεται πολυσύνθετο όταν παλαιωθεί για 4-6 χρόνια στη φιάλη. Ο συνδυασμός, του κλίματος, της ηλιοφάνειας καθώς και του εδάφους είναι ιδανικά για την καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας.
Έχει έντονη γεύση με στρογγυλές τανίνες, ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί.
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 359kJ / 86Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 3,8g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 0,2g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Συνοδεύει αρμονικά ψητά κρέατα αλλά και μαγειρευτά και κίτρινα τυριά.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16 οC
Αλκοόλ 13% Vol.
Περιέχει θειώδη

Γλυκοπάτι Ερυθρό
Κατηγορία: Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Γλυκός
Παράγεται από τις ποικιλίες Μαυροδάφνη, Αυγουστιάτης, από αμπελώνες Ζακύνθου χαμηλής στρεμματικής απόδοσης
Ερυθρά οινοποίηση σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές στους
20οC
Ερυθρά οινοποίηση σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές στους
20οC
Συνοδεύει κυρίως πικάντικα φαγητά αλλά μπορεί να
χρησιμοποιηθεί και ως ηδύποτο
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 16-18 οC
Αλκοόλ 13.5% Vol.
Περιέχει θειώδη