ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CALLINICO ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ετικέτες Κρασιού: Λευκά Κρασιά
Προσφέρουμε 8 διαφορετικές ετικέτες λευκού κρασιού, από ξηρό μέχρι ημίξηρο και ημίγλυκο, για να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο.

Verdea ΠΓΕ
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός
Η σημασία της ονομασίας:
Σύμφωνα με τη ζακυνθινή παράδοση, ήταν ένα κρασί αφιερωμένο στους Θεούς. VERA-DEA (Αληθινή Θεά). Μια αληθινή Θεά στο ποτήρι σας!
Παράγεται από τις ποικιλίες Σκιαδόπουλο, Ρομπόλα και Παύλος από αμπελώνες της Ζακύνθου.
Με παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης, σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας τον πρόρωγο των σταφυλιών.
Πολυποικιλιακός, κιτρινοπράσινος οίνος με πικάντικη γεύση,
γεμάτο σώμα και ελαφριά αρώματα φρούτων
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 314kJ / 75Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 2,6g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 0,1g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Συνοδεύει κυρίως ψάρι αλλά δένει αρμονικά και με πολλά
μαγειρευτά φαγητά
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 8-10 οC
Αλκοόλ 12.5% Vol,
Περιέχει θειώδη

Ημίγλυκο Λευκό
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ημίγλυκος
Παράγεται από εκλεκτούς αμπελώνες με χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Ζύμωση στους 12oC ,σε ανοξείδωτες δεξαμενές, κρατώντας όλα τα αρώματα της ποικιλίας.
Με πρασινοκίτρινες ανταύγειες, αρώματα φρούτων και γεμάτο σώμα.
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 376kJ / 90Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 7g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 4,5g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
: Συνοδεύει πικάντικα πιάτα της ελληνικής κουζίνας
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 10-12 οC
Αλκοόλ 11.5% Vol,
Περιέχει θειώδη

Ρετσίνα
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός
Είναι το παραδοσιακό ελληνικό κρασί που παράγεται με την προσθήκη ρητίνης κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.
Ζύμωση με το παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης, προσθέτοντας ρητίνη κατά την διάρκεια.
Έχει γεμάτη γεύση και εξαιρετικά αρώματα.
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 314kJ / 75Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 2,6g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 0,1g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Συνοδεύει ευχάριστα ελληνικές σαλάτες και ψητά της ώρας.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 10-12 οC
Αλκοόλ 11.5% Vol,
Περιέχει θειώδη

Μοσχοφίλερο
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός
Παράγεται από την ποικιλία Μοσχοφίλερο από αμπελώνες
χαμηλής στρεμματικής απόδοσης
Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές κρατώντας όλα τα αρώματα της ποικιλίας.
Χρώμα λευκό λαμπερό με κιτρινοπράσινες ανταύγειες, που διακρίνεται για τα έντονα αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή, άσπρα λουλούδια και ροδοπέταλα.
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 326kJ / 78Kcal |
Λιπαρά / Fat | < 0,1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα / of which saturated | < 0,1g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 2,7g |
Εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars | 0,1g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 0,1g |
Αλάτι / Salt | < 0,1g |
Καταναλώνεται σκέτο αλλά και ως απεριτίφ με ξηρούς
καρπούς και δροσερές σαλάτες και ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα, αλλά και με ένα πιάτο κοτόπουλο ή με μια πληθωρική αστακομακαρονάδα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 8-10 οC
Αλκοόλ 11.5% Vol,
Περιέχει θειώδη

Γλυκοπάτι Λευκό
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Γλυκός
Παράγεται από την ποικιλία Μοσχάτο από
αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
Λευκά μικρόρωγα σταφύλια, λιασμένα για 5-6 μέρες
Χρώμα χρυσαφί, αρώματα εξωτικών λουλουδιών και
μοσχάτου, βελούδινη γεύση που διαρκεί
Ανά / per 100mL | Ποσότητα |
---|---|
Ενέργεια / Energy | 125kj / 30kcal |
Συνοδεύει γλυκά και φρούτα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 10-12 οC
Αλκοόλ 13.5% Vol,
Περιέχει θειώδη

Chardonnay
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός
Παράγεται από την ποικιλία Chardonnay από αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης.
Η ζύμωση γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία σε ανοξείδωτες
δεξαμενές κρατώντας όλα τα αρώματα της ποικιλίας
Χρώμα λευκό λαμπερό λεμονοπράσινο με ανταύγειες
εξαιρετική και φρουτώδη επίγευση ,αρώματα μάνγκο, ανανά και μπανάνας γεμάτο σώμα και οξύτητα που κυμαίνεται από μέτρια ως υψηλή.
Συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας
αλλά και αρωματικά τυριά
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 8-10 οC
Αλκοόλ 11.5% Vol,
Περιέχει θειώδη

Αμπέλου Ραβδί Λευκό
Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός
Η σημασία της ονομασίας:
«Αμπέλου ραβδί» σημαίνει «κλαδί αμπέλου». Οι μάγοι έφτιαχναν τα ραβδιά τους από αυτό το ξύλο. Έτσι, το άγγιγμά του έχει μαγικό αντίκτυπο, όπως και η δοκιμή αυτού του εκλεκτού κρασιού!
Προέρχεται από την τοπική ποικιλία Γουστουλίδι που
καλλιεργείται στην Ζάκυνθο.
Παραμονή του χυμού για λίγες ώρες μέσα στο πιεστήριο παίρνοντας τα ιδιαίτερα αρώματα της σπάνιας τοπικής ποικιλίας.
Χρώμα λευκό, με έντονες ζωηρές ανταύγειες, άρωμα
ώριμων φρούτων και μεσογειακών βοτάνων
Συνδυάζεται με ψάρια και οστρακοειδή ζυμαρικά τυριά και λευκά κρέατα.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 8-10 οC
Αλκοόλ 13% Vol,
Περιέχει θειώδη